Hírek

PIACVEZETŐ GYÁRTÓCÉGNÉL TELEPÍTETT AUTOMATIZÁLT, ROBOTIZÁLT RENDSZERT A ZENIT KFT.

Rohanó világunkban fontos versenyelőny forrássá vált a rendelések egyre gyorsabb teljesítése és a hibalehetőségek minimalizálása. A megrendelések gyors kiszolgálása, a határidők betartása mellett partnereinknél is a növekvő mennyiségek kiszolgálása a cél, szélesedő termékpalettával. A Styron Kft-nél ez indukálta a raktári- és összeszerelő területek bővítését, ami a Zenit Kft-vel közös projektben kerül megvalósításra 2024. januárjától kezdődően. A Styron Kft. magyarországi piacvezető és európai szinten is elismert lefolyószerelvény gyártó vállalat több mint 30 éves múlttal. 2023. évben határozták el, hogy az újonnan felépített csarnokban is a hagyományos raktározástól eltérően automatizált, robotizált rendszert telepítenek, lépést tartva a rohamosan fejlődő technológiai és piaci trendekkel.

A ZENIT Kft. intralogisztikai megoldások széles palettáját felhasználva tervezte meg a rendszert. A raklapok mozgatásáért 2 darab HIKROBOT FMR (Forklift Mobile Robot) robottargonca és 1 darab LMR (Latent Mobile Robot) felel. A nagy pontosságú lézeres SLAM (simultaneous localization and mapping) navigációval ellátott, zökkenőmentesen működő, nagy teljesítményű és pontos mobil robotok keskeny gépvázzal és számos funkcióval rendelkeznek, többek között többféle biztonsági védelemmel, állapotjelzőkkel, automatikus töltéssel és Wi-Fi kommunikációval. A robotok képesek érzékelni és kikerülni az útjukba kerülő akadályokat. A Styron Kft. termékei a saját maguk által gyártott műanyag tároló ládákban kerülnek elhelyezésre a gyártás után, melyet a ládás raktározás területére a ZENIT Kft. által tervezett és épített egyedi szállítópálya juttat be a 2 darab CTU (Carton Transfer Unit) robotnak a megfelelő termékellenőrzés után. Ezek a robotok az épület teljes magasságát kihasználva tárolják be a speciális állványrendszerbe a termékeket több, mint 6 méter magasságba.

A bin-to-person (láda a dolgozóhoz) kiszolgálási elvnek köszönhetően, a dolgozók műszakkezdésre már az összeszerelő állomáson találják az összeállításhoz szükséges alkatrészeket. Az automatizált raktár és az azt alkotó robotrendszer a termelési tervnek megfelelően előkészíti az összeszerelő munkaállomásokra a szükséges anyagokat. Amíg a dolgozók alszanak, rendszerünk dolgozik. Nincs szükség a ládák mozgatására, emelésére, keresésére, a sétálási idő megszűnik, a ZENIT-NET (WMS) raktárkezelő rendszer mindent megold. A részletes specifikációt követően megvalósított automatizált raktárrendszernek köszönhetően a kiszedési pontosság 99,9%-ra növelhető.

A raktárautomatizálás robbanásszerűen fejleszti a vállalatok logisztikai folyamatait, biztosítva a folyamatos kiszolgálást valamint a humán erőforrás értékteremtő feladatokra való delegálását. Ezáltal rendszereink a külső és belső ügyfelek számára is, a pontos készletkövetést, a KPI-k létrehozását, mérését és növelését, az energiahatékonyságot, valamint magasabb fokú munkabiztonságot tesz lehetővé. Azok a vállalatok, amelyek beruháznak ezekbe a technológiákba, nemcsak költséghatékonyabban és rugalmasabban tudnak működni, hanem ezáltal valós, mérhető versenyelőnyre tesznek szert a többi piaci szereplővel szemben, úgy, hogy biztosítani tudják az egyre igényesebb termelési környezetet is.

Nyisson új szintet a raktározási folyamataiban velünk és élvezze a ZENIT intralogisztikai megoldásainak előnyeit, konzultációs vagy fejlesztési igényeikkel keressenek meg minket.